Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Toekomstige evenement: 17/10/2023

Op dinsdag 17 oktober kunt u deelnemen aan het 4de evenement van de BA4Gov-community. Deze keer organiseren we het samen met het RSVZ rond het thema ‘Processen in kaart brengen met behulp van het SIPOC model’.

Agenda

 • 12 uur: Vrijblijvende broodjeslunch
 • 13 uur: Processen in kaart brengen met behulp van het SIPOC model
  • Theoretische uiteenzetting (Steven Engelen en Cécile Lefevre)
  • Voorbeeld en praktijkervaring binnen het RSVZ (Steven Engelen en Cécile Lefevre)
  • Het RSVZ voorgesteld via SIPOC (Alex Lamsens en Cécile Lefevre)
 • 14 uur: Korte pauze
 • 14.30 uur: ‘Chat, Play & Connect’: voer discussies over actuele onderwerpen met je collega’s en leer elkaar beter kennen (Tom Stuyck)
 • 15.30 uur: Netwerkdrink

Locatie

Rijksinstituut voor de sociale verzekeringen der zelfstandigen (RSVZ)
Willebroekkaai 35
1000 Brussel

Sprekers

Wie is Steven Engelen ?

Steven Engelen werkt sinds 2014 bij Smals en is gedetacheerd bij het RSVZ. Met veel plezier omarmt hij daar de boeiende functie van businessanalist om samen met het business- en ontwikkelteam de doelstellingen van het RSVZ te bereiken.

Binnen het RSVZ stond hij samen met zijn collega's aan de wieg van de ‘Gilde der Analisten’, een team door en voor analisten van het RSVZ met als belangrijkste opdracht de continue ontwikkeling van de analisten.

Wie is Cécile Lefevre ?

Cécile Lefevre is sinds 2017 analist bij het RIZIV na een carrièreswitch. Haar domeinen zijn documenten, inkomende en uitgaande berichten en pensioenwetgeving. Van opleiding is ze literatuurdocent. Ze houdt van goedgeschreven documentatie en post-apocalyptische literatuur.

Wie is Alex Lamsens ?

Alex Lamsens heeft verschillende Belgische overheidsorganisaties en semioverheidsorganisaties geholpen bij het definiëren en documenteren van hun modelleringsmethode.

Hij heeft een brede kijk op ICT, met een carrièrestart aan de implementatiekant van IT-projecten, gevolgd door een evolutie naar de pure businesskant (Business Process Modeling & Improvement-projecten). Hij is op zijn best in de rol van businessanalist, als bruggenbouwer tussen business & ICT, die verspreide IT-landschappen transformeert in goed beheersbare applicatie-architecturen, klaar voor de digitale toekomst. Hierbij maakt hij al 15 jaar dankbaar en vaak gebruik van de vele mogelijkheden die de tool Enterprise Architect te bieden heeft.

Wie is Tom Stuyck ?

Tom Stuyck is vastbesloten om met IT de samenleving te verbeteren. Zijn uitgebreide technische en sociale vaardigheden stellen hem in staat om efficiënte oplossingen te bieden aan klanten en tegemoet te komen aan hun behoeften. Als gedreven businessanalist bij Smals (RSVZ) geniet hij van een samenwerking met het ontwikkelingsteam en fungeert hij als brug tussen de klant en de programmeur. Op dit ogenblik is hij gebeten door processen en domeinen waar datakwaliteit van persoons -en businessdata centraal staan.